top of page
2f87f0cf8d8b82cf0721648e25fa.jpg

Η ιδέα και το οραμά μας 

Όπως όλα τα φυτά που ανήκουν στην κατηγορία των βοτάνων, έτσι και το δίκταμο με την κατανάλωσή του έχει καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Σε πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί έχει αποδειχθεί η αντιμικροβιακή του ικανότητα . Συγκεκριμένα, αναστέλλει κάποιους μύκητες (Monilia albican, Staphylococcus aureus) που είναι υπεύθυνοι για δερματικές παθήσεις. Επιπλέον, παραδοσιακά υπήρχε η άποψη πως ανακουφίζει από τους πόνους του στομάχου. Άλλο ένα πείραμα έρχεται να επικυρώσει αυτή την ικανότητα του, καθώς επίσης και την αντιοξειδωτική του δράση. 

Το αιθέριο έλαιο του φυτού προκαλεί την παραγωγή ενός ενζύμου, το οποίο έχει προστατευτικό ρόλο κατά των χημικών μεταλλαξιογόνων παραγόντων.

 Η Ιδέα : Η φύση στην υπηρεσία του ανθρώπου

download.jpg

Η παρούσα εφεύρεση στοχεύει να αξιοποιήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του εκχυλίσματος ή και του αιθέριου ελαίου του δίκταμου για τον προσωπικό καθαρισμό με υγρομάντηλα. Το δίκταμο έχει αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και καταπολεμά ξηροδερμία, πληγές και ερεθισμούς της επιδερμίδας  χωρίς να έχει παρενέργειες.

bottom of page